Grootste oppervlak zonnepanelen bij BUKO in Beverwijk

BUKO kiest voor het vergroenen van de energievoorziening op het BUKO Bedrijvenpark in Beverwijk. Patina Duurzame Dakontwikkelingen heeft 1.730 zonnepanelen met een oppervlak van ruim 2.800m2 op het dak van één van de bedrijfshallen geplaatst. Dit is tot op heden het grootste oppervlak zonnepanelen in Noord Holland.

BUKO is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dick Burger, algemeen directeur BUKO: “We nemen onze bedrijfsvoering onder de loep en zoeken samen met ketenpartners voortdurend naar mogelijkheden en concepten waarmee we duurzaamheid kunnen vergroten en verspilling of afval kunnen voorkomen. Door deze duurzame investering wordt onze jaarlijkse CO2 uitstoot gereduceerd met 224.000 kg.”

Patina heeft in samenwerking met Visser Elektrotechniek en First Energy de zonnepanelen op het dak van één van de bedrijfshallen op het terrein in Beverwijk geplaatst. De zonnepanelen beslaan in totaal een oppervlakte van ruim 2.800m2 en tweeëntwintig omvormers leveren de groene stroom terug aan het elektriciteitsnet.

Max Kwantes, vestigingsmanager Patina Duurzame Dakontwikkelingen: “Dit uitzonderlijk grote oppervlak aan zonnepanelen wekt per jaar genoeg stroom op voor meer dan 130 huishoudens. In het kantoor op het bedrijventerrein wordt een wandscherm gemonteerd die real-time de productie van groene stroom visualiseert.”Wij zijn benieuwd naar uw ambities en ideeën