Investeerder versterkt vermogen familiebedrijf Met en Co

AALSMEER, 4 mei 2017 – Participatiemaatschappij Scheybeeck verwerft aandelen in familiebedrijf Met en Co. Scheybeeck investeert in het kansrijke Met en Co en helpt dit familiebedrijf haar groeipotentie te realiseren. Scheybeeck zal hiertoe niet alleen kapitaal maar ook kennis beschikbaar stellen om Met en Co te laten (door)groeien in bestaande en nieuwe (niche) markten. Het huidige directieteam wordt versterkt met Cees Buur. Cees Buur heeft diverse directiefuncties bekleed binnen de Scheybeeck-organisatie.

Met en Co is al bijna 100 jaar een begrip in personenvervoer en Schiphol parking. Met en Co biedt betrouwbare mobiliteitsoplossingen in luchthavenvervoer, crewvervoer, zorg gerelateerd personenvervoer, en zakelijk vervoer. De klantenportefeuille bestaat onder meer uit KLM, Corendon, Emirates, Heliomare en Gemeente Haarlemmermeer. Er werken 300 medewerkers.

Om de dienstverlening van Met en Co verder door te ontwikkelen en in te spelen op de groeimogelijkheden in bestaande en nieuwe (niche) markten heeft de familie Du Pau gezocht naar een nieuwe sterke partner voor Met en Co. Han du Pau: “De afgelopen jaren heeft ons bedrijf — mede dankzij de ontwikkeling van nieuwe concepten — een significante groei doorgemaakt. De participatie van Scheybeeck biedt ons de gelegenheid om verder door te groeien. Wij ervaren Scheybeeck als een nauw betrokken sparringpartner met een enorme knowhow in transport & logistiek.”

Cees Buur, algemeen directeur Met en Co, vult aan: ”Het is Met en Co de afgelopen jaren gelukt om in een competitieve en snel veranderende markt een sterke marktpositie te verkrijgen. Met en Co is een zeer ervaren niche speler met veel groeipotentie. De krachtenbundeling met Scheybeeck geeft ons de ruimte om nieuwe mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en verder te investeren in vernieuwing van ons wagenpark.”

Over Met en Co

Met en Co is al bijna 100 jaar een begrip in personenvervoer en Schiphol parking. Met en Co biedt totaaloplossingen in luchthavenvervoer, crewvervoer, zorg gerelateerd personenvervoer, en zakelijk vervoer voor zowel publieke als private sector. Met een 24/7 bereikbaarheid en een landelijke dekking voor taxivervoer, touringcarvervoer en business travel biedt Met en Co zowel de publieke en private sector als particulieren een betrouwbare mobiliteitsoplossing. Het bedrijf opereert vanuit Aalsmeer en Schiphol. Er werken 300 medewerkers.

http://www.metenco.nl

Over Scheybeeck

Scheybeeck is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. De focus hierbij is gericht op de markt voor service, onderhoud en dienstverlening. Bedrijven waarin Scheybeeck deelneemt zijn onder meer BUKO Infrasupport, Consolid, Flash Private Mobile Networks, IJmond Transport Groep, Medizon, Smit’s Bouwbedrijf, Visual Retailing, NPB Media, Vos Logistics en Zwart Techniek.Wij zijn benieuwd naar uw ambities en ideeën