Overname logistiek dienstverlener K.G. van Vliet door Scheybeeck

AALSMEER, 30 januari 2018 – Participatiemaatschappij Scheybeeck verwerft samen met Bob IJpelaar alle aandelen in K.G. Van Vliet. Deze logistiek dienstverlener is marktleider in verkoop en verhuur van rolcontainers en toebehoren voor transport van bloemen en planten. Mede door het ontbreken van opvolging is de heer Kees van Vliet tot dit besluit gekomen. Door deze strategische samenwerking is de continuïteit van het bedrijf op de lange termijn gewaarborgd. Het bedrijf wordt voortgezet onder leiding van Bob IJpelaar.

K.G. van Vliet is sinds 1999 actief in verkoop en verhuur van rolcontainers en toebehoren voor transport van bloemen en planten. De rolcontainers worden verhuurd en verkocht aan sierteelt- en grootwinkelbedrijven in Nederland en in het buitenland. Door de groei van het bedrijf betrekt K.G. van Vliet in april 2018 een nieuwbouwlocatie van 22.000m² op een terrein met een totale oppervlakte van 39.000m².

Aangezien de heer Kees van Vliet reeds de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, heeft de heer Van Vliet gezocht naar een nieuwe sterke partner voor K.G. van Vliet. Met de participatie van Scheybeeck is de toekomst van het bedrijf en de medewerkers op de lange termijn gewaarborgd.

Bob IJpelaar, de nieuwe algemeen directeur van K.G. van Vliet: “Wij zijn de afgelopen jaren in zowel binnen als buiten Nederland sterk gegroeid mede dankzij een sterke focus op de klantrelatie. K.G. van Vliet is in staat om complexe logistieke vraagstukken in te vullen met moderne maatwerkoplossingen en een aanpak die efficiënter, sneller en ondernemender is dan de gevestigde orde. Ik zie ernaar uit om samen met Scheybeeck de activiteiten een impuls te geven en uit te breiden naar nieuwe landen en markten.”

Bob IJpelaar vult aan: “We zien dat de markt behoefte heeft aan een partner die het beheer van rolcontainers en toebehoren uit handen neemt zodat sierteelt- en grootwinkelbedrijven zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Het is immers best een opgave om deze producten zelf in huis te hebben en te onderhouden. Scheybeeck is voor ons de best denkbare partner in deze ontwikkeling omdat ze breed ingevoerd zijn in verhuur -en serviceconcepten en deze kennis en ervaring meenemen.”

“Dienstverlener K.G. van Vliet past als ambitieus Nederlands bedrijf met een sterke marktpositie in een nichemarkt uitstekend bij de Scheybeeck-familie. De keuze om te participeren in deze specialist is gebaseerd op drie pijlers: de kwaliteit van het management, de gezonde resultaten uit het verleden en de groeistrategie die daaraan ten grondslag heeft gelegen”, verklaart Paul Nielen, directeur Scheybeeck Investments.

Scheybeeck treedt in deze transactie op met co-investeerder Beek Capital, het investeringsvehicle van Jan Dobber.

Over K.G. van Vliet

K.G. van Vliet is sinds 1999 een gevestigde naam als dienstverlener in de Europese sierteeltsector en gespecialiseerd in de inkoop, verkoop, verhuur en leasing van containers en toebehoren voor transport van bloemen en planten. Tot de klantenportefeuille behoren de grootste spelers in Europa waaronder internationale veilingen, exporteurs en importeurs, grootwinkelbedrijven, producenten en kwekers.

http://www.vanvlietcontainers.nl