Overname NPB Media door investerings­maatschappij Scheybeeck

HAARLEM, 8 september 2016 – Scheybeeck verwerft samen met Peter Paul Blommers alle aandelen in outdoor-mediaexploitant NPB Media. Het voormalige familiebedrijf NPB Media is één van de grootste exploitanten van lichtmastreclame in Nederland.

NPB Media is al 75 jaar actief als outdoor-mediaexploitant voor lokale, regionale en landelijke ondernemers en overheidsinstellingen. De dienstverlening strekt zich uit over vrijwel alle gemeenten in Nederland – NPB heeft met 170 gemeenten een concessie gesloten. Als exploitant van ruim 19.800 reclamevlakken is NPB marktleider van lichtmastreclame in Nederland.

Om de dienstverlening van NPB Media verder door te ontwikkelen en in te spelen op de groeimogelijkheden heeft de familie Lanting gezocht naar een nieuwe sterke partner voor NPB Media. Rob Lanting, voormalig directeur-eigenaar NPB Media: “Scheybeeck is een lange termijn participatiemaatschappij en van oorsprong een familiebedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat met de participatie van Scheybeeck de toekomst van het bedrijf en de medewerkers gewaarborgd is. Tevens kan NPB haar dienstverlening en haar unieke positie naar gemeenten en adverteerders perfectioneren, uitbouwen en inspelen op innovaties.”

Peter-Paul Blommers, de nieuwe directeur van NPB Media, vult aan: ”NPB Media heeft het meest fijnmazige outdoor netwerk van Nederland. Daarom is dit medium ongekend gewild bij lokale retailers en dienstverleners om hun zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten tegen relatief lage kosten. Maar in de toekomst willen wij ook gemeenten de mogelijkheid bieden om precies getarget en actueel te communiceren met bezoekers en inwoners. Ons netwerk leent zich daar bij uitstek voor.”

Paul Nielen, directeur Scheybeeck Investments: “NPB is een gezonde onderneming met een goede marktpositie en veel groeipotentie. De nieuwe leiding van NPB Media is zeer ervaren en in staat om de bewezen succesformule verder uit te bouwen. Wij hebben er vertrouwen in dat zij de groeiambities zullen waarmaken.”

Over NPB Media

NPB Media bestaat sinds 1937 en is een van de grootste outdoor-mediaexploitanten in Nederland. NPB exploiteert het meest fijnmazige outdoor-medianetwerk van Nederland met ruim 19.800 reclamevlakken. Zij servicen onder meer lokale vestigingen van bijna alle grote landelijke retailers als Jumbo, McDonald’s en Action. Maar ook vele alleen lokaal of regionaal gevestigde ondernemers, dienstverleners en zorginstellingen kiezen voor de lichtmastreclame van NPB. En vergroten daarmee hun lokale zichtbaarheid en vindbaarheid. De dienstverlening strekt zich uit over 170 gemeenten in Nederland, waarbij NPB in bijna alle gemeenten de exclusieve concessie heeft voor lichtmastreclame. Het bedrijf opereert vanuit Haarlem en Alblasserdam en er werken 42 medewerkers.

www.npbmedia.nl

Over Scheybeeck

Scheybeeck is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. De focus hierbij is gericht op de markt voor service, onderhoud en dienstverlening. Bedrijven waarin Scheybeeck deelneemt zijn onder meer BUKO Infrasupport, Consolid, Flash Private Mobile Networks, IJmond Transport Groep, Medizon, Smit’s Bouwbedrijf, Visual Retailing, Vos Logistics en Zwart Techniek.

www.scheybeeck.nlWij zijn benieuwd naar uw ambities en ideeën