Scheybeeck en Beek Capital verwerven belang in Zwart Techniek

IJMUIDEN, 5 november 2015  – Scheybeeck en Beek Capital hebben een meerderheidsbelang verworven in familiebedrijf Zwart Techniek uit IJmuiden. Mede door het ontbreken van opvolging vanuit de familie Zwart zijn Ton Zwart en Jack Zwart tot dit besluit gekomen. Door deze strategische samenwerking is de continuïteit van het bedrijf op de lange termijn gewaarborgd. De directie wordt voortgezet door Paul van der Weiden en Eric Heijnsbroek. Ton Zwart blijft als management adviseur nauw betrokken bij de organisatie.

Ton Zwart, voormalig algemeen directeur: “Zwart Techniek startte 85 jaar geleden in de maritieme sector en is nu al decennialang een betrouwbare partner in energie -en noodstroomvoorzieningen. Scheybeeck biedt ons bedrijf de gelegenheid om met behoud van eigen identiteit en zelfstandigheid voort te bouwen op de fundamenten die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Ik heb er vertrouwen in dat met het huidige managementteam en de participatie van Scheybeeck en Beek Capital de toekomst van het bedrijf en de medewerkers gegarandeerd is.” Paul van der Weiden vult aan: “Er zal sprake zijn van een ongewijzigd beleid, zowel onze medewerkers als onze relaties zullen geen gevolgen ondervinden van de wijziging.”

Dick Burger, algemeen directeur Scheybeeck: “Net als Zwart Techniek zijn wij van oorsprong een familiebedrijf. We koesteren de normen en waarden die daarbij horen. Met name de persoonlijke betrokkenheid en het denken en doen voor de lange termijn. Het management heeft een duidelijke langetermijnvisie en wij zullen hen ten volle ondersteunen in hun groeiambities.”

Over Zwart Techniek

Het IJmuidense bedrijf Zwart Techniek werd in 1930 opgericht door Henk Zwart. Het bedrijf is een gevestigde naam in de leverantie, service en onderhoud van noodstroomvoorzieningen, energiecentrales in diesel, gas en zonne-energie. Het bedrijf staat bekend om zijn turn-key
power plants en noodstroomoplossingen en opereert nationaal en internationaal. De klantenportefeuille van Zwart Techniek bestaat onder meer uit datacenters, luchthavens, overheden, installateurs, banken, en industriële, maritieme en offshore bedrijven. Met hun expertise in besturingstechniek integreren zij oplossingen geheel naar wens van de klant. Het onderhoud van de installaties wereldwijd is integraal onderdeel van de energiezekerheid die zij klanten bieden. Er werken ca. 70 medewerkers.

http://www.zwarttechniek.com

Over Scheybeeck en Beek Capital

Scheybeeck treedt in deze transactie samen op met Beek Capital, een investeringsmaatschappij van Jan Dobber. Scheybeeck is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. De focus hierbij is gericht op de markt voor service, onderhoud en dienstverlening. Bedrijven waarin Scheybeeck deelneemt zijn onder meer BUKO Huisvesting, BUKO Infrasupport, ECO Toilet, Flash Services, Vos Logistics, IJmond Transport Groep, Medizon, RECO, Consolid, Alvero, Visual Retailing en Etro Vastgoedzorg.

https://www.scheybeeck.nlWij zijn benieuwd naar uw ambities en ideeën