Scheybeeck neemt strategisch belang in Visual Retailing

HAARLEM, 28 september 2015  – Scheybeeck heeft een belang verworven in Visual Retailing Holding, bestaande uit Visual Retailing en StyleShoots. Scheybeeck wil met substantiële middelen en expertise het management in staat stellen Visual Retailing in zijn huidige autonome positie internationaal sterk te laten (door)groeien in bestaande en nieuwe (niche) markten.

Visual Retailing Holding werd in 2004 opgericht door Maurits Teunissen en bestaat uit Visual Retailing en StyleShoots. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een significante groei doorgemaakt dankzij de ontwikkeling van unieke softwareoplossingen (Mockshop en Shopshape) voor de (inter)nationale fashion industrie. De softwareoplossingen van Visual Retailing stelt fashionbedrijven in staat complexe bedrijfsprocessen, zoals collectionering, retailplanning en visual merchandising, te optimaliseren. Floorplans worden ontwikkeld met behulp van levensechte 3D-weergaves zodat retailers snel en efficiënt merchandise plannen kunnen ontwikkelen en uitrollen. De StyleShoots productfoto-machines dragen bij aan het snel en efficiënt fotograferen van alle producten van een fashionlabel. De efficiencyslag is enorm waardoor producten wereldwijd versneld offline en online succesvol kunnen worden geïntroduceerd. Een absolute noodzaak in een markt waarin de Product Life Cycle zeer kort is.

Maurits Teunissen (CEO), Chris Schaefer (CFO) en Tom van Soest (Commercieel Directeur) van Visual Retailing zijn verheugd over de participatie van Scheybeeck. Maurits Teunissen: ”Scheybeeck is een solide aandeelhouder met een langetermijnvisie die als een maatpak past bij onze onderneming. Zij bieden ons de gelegenheid om met behoud van eigen identiteit en zelfstandigheid voort te bouwen op de fundamenten die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Wij ervaren Scheybeeck als een nauw betrokken sparringpartner die breed meedenkt over alle mogelijkheden in de markt. Door deze participatie kunnen we invulling geven aan onze internationale groeistrategie en nieuwe (niche) markten betreden.”

Paul Nielen, directeur Scheybeeck Investments: “Visual Retailing is een innovatieve onderneming met een uiterst capabel managementteam dat perfect inspeelt op de snel veranderende behoefte in de fashion industrie. Wij zijn onder de indruk van de klantenportefeuille met grote internationale
fashion labels.” Paul Nielen vult aan: “Het management is sterk ondernemend en heeft een duidelijke langetermijnvisie. We zullen hun groeiambities op de wereldmarkt ten volle ondersteunen en hebben er vertrouwen in dat zij deze ambities gaan waarmaken.”

Over Visual Retailing Holding

Visual Retailing Holding is de moedermaatschappij van Visual Retailing en StyleShoots. Visual Retailing ontwikkelt en distribueert softwaretechnologie voor modemerken en retailers. De softwaremodules MockShop en ShopShape visualiseren en vereenvoudigen complexe bedrijfsprocessen zoals merchandise planning en winkelvloerindeling. Klanten van Visual Retailing kunnen met MockShop en ShopShape sneller en efficiënter inspelen op constant veranderende marktomstandigheden en de winkelvloerconversie aanzienlijk verbeteren. Visual Retailing software is geïnstalleerd bij klanten wereldwijd waaronder Marks & Spencer, Tommy Hilfiger, Kaufhof, Macy’s, Adidas en vele anderen.

StyleShoots ontwikkelt en distribueert ‘state of the art’ fotomachines voor de modebranche. Met de StyleShoots apparatuur zijn klanten in de gelegenheid om binnen 60 seconden ‘web-ready’ foto’s te maken zonder tussenkomst van een kostbare fotograaf. Waar het maken en nabewerken van een traditionele productfoto vaak een uur kost, doet StyleShoots dit in 1 minuut. De te bereiken tijdswinst en efficiency zijn enorm. StyleShoots apparatuur is in gebruik bij klanten over de hele wereld zoals Zalando, Forever 21, Net-a-Porter, Garcia Jeans etc.

http://www.visualretailing.com
http://www.styleshoots.com

Over Scheybeeck

Scheybeeck is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. De focus hierbij is gericht op de markt voor service, onderhoud en dienstverlening. Bedrijven waarin Scheybeeck deelneemt zijn onder meer BUKO Huisvesting, BUKO Infrasupport, BUKO Transport, BUKO Bouw & Winkels, ECO Toilet, Flash Services, Boon Transport, IJmond Transport Groep, Medizon, RECO, Consolid en Etro Vastgoedzorg.
https://www.scheybeeck.nlWij zijn benieuwd naar uw ambities en ideeën