Strategische samenwerking PBT Beveiliging en Telecom & Scheybeeck

HEERHUGOWAARD, 22 december 2017 – Scheybeeck verwerft belang in PBT Beveiliging en Telecom. Met de participatie van Scheybeeck wil het management de realisatie van haar groeistrategie significant versnellen en verwacht zij te profiteren van de ruime ervaring in mission critical solutions en het netwerk van Scheybeeck. De dagelijkse leiding blijft volledig in handen van oprichter Marko Post.

De markt verandert snel en technologische innovaties volgen elkaar razendsnel op. Processen worden complexer en dynamischer dan ooit. Dat brengt mogelijkheden en risico’s met zich mee. Als een missie- of bedrijfskritiek proces stilvalt heeft dat direct gevolgen voor de veiligheid van medewerkers, klanten en de organisatie en resulteert dat in hoge kosten. De integratie van fysieke en digitale beveiliging wordt meer en meer een must. PBT heeft daar slim op ingespeeld door de afgelopen jaren te investeren in een integrale dienstverlening en bovenliggende smart security management systemen. Hiermee heeft PBT zijn positie als integrale security system specialist in Nederland verstevigd.

De komende jaren verwachten we dat niet alleen de marktvraag stijgt, maar ook de krapte aan technische professionals op de arbeidsmarkt. Daarom is het voor PBT van strategisch belang om, naast autonoom te groeien, tevens gerichte overnames te doen. Marko Post, algemeen directeur PBT Beveiliging en Telecom: “We zien dat de markt behoefte heeft aan enerzijds een partij die integrale preventieve veiligheidsoplossingen biedt en anderzijds voldoende omvang heeft om snel en wendbaar te acteren op complexe vraagstukken.”

Het management van PBT is ervan overtuigd dat de financiële middelen, know-how en het brede netwerk van de nieuwe aandeelhouder zullen helpen om de activiteiten een impuls te geven. “Scheybeeck is door haar kennis en ervaring de best denkbare partner om onze positie verder te verstevigen en uit te bouwen. Wij zijn klaar voor een nieuwe ambitieuze fase in de ontwikkeling van ons bedrijf.”

“PBT staat bekend als specialist in brand- en beveiligingstechniek, ICT-oplossingen en telecommunicatie. Door deze strategische samenwerking halen we een kennispartner in huis en versterken wij ons portfolio in mission critical solutions. De wijze waarop PBT zich in relatief korte tijd heeft ontwikkeld en de enorme drive van het management heeft Scheybeeck ertoe bewogen om deze samenwerking aan te gaan”, verklaart Peter Roosjen, directeur Scheybeeck Investments.

Over PBT Beveiliging en Telecom

PBT Beveiliging en Telecom biedt al ruim 26 jaar slimme, veilige en betaalbare oplossingen voor inbraakbeveiliging, camera’s, Security Management Systemen, telefooncentrales (VOIP, PBX), branddetectie- en ontruimingsinstallaties, datanetwerken, ICT-oplossingen, brandblussers en domotica. Zij leveren, installeren en onderhouden zowel eenvoudige als complexe installaties voor het beveiligen van MKB, transport en logistiek, datacenters, overheid, hoge risico locaties, particulieren en zorginstellingen in de Benelux en daar buiten. PBT heeft vestigingen in Alphen aan den Rijn, Blaricum en Heerhugowaard. Er werken 95 medewerkers.

http://www.pbt.nl