Transport- en handelsbedrijf in meststoffen gaat met vertrouwen toekomst tegemoet. Meerderheidsbelang Van der Stelt verkocht aan Scheybeeck

BEVERWIJK, 11 oktober 2019 – Per 10 oktober 2019 verkoopt oprichter Jan van der Stelt 80 procent van de aandelen in transport- en handelsbedrijf in meststoffen Van der Stelt aan Scheybeeck. Met de verkoop aan Scheybeeck, familieparticipatiemaatschappij van de Beverwijkse ondernemer Dick Burger, heeft de onderneming een sterke en ambitieuze nieuwe eigenaar en is de toekomst van het bedrijf voor de lange termijn zekergesteld. Jan van der Stelt heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Hij heeft nu in Scheybeeck een nieuwe grootaandeelhouder gevonden die met veel respect voor het verleden en met ambities voor de toekomst Van der Stelt’s activiteiten onder dezelfde naam gaat voortzetten. Na de verkoop wordt het management aangevuld met algemeen directeur Edgar Immink.

Van der Stelt heeft zich de afgelopen vijftig jaar ontwikkeld tot een gerenommeerde specialist in circulaire bodemverbetering in Nederland. Circulaire landbouw is de ingeslagen weg en Van der Stelt ambieert een positie in deze keten. Bij Van der Stelt werken 60 medewerkers.

Nieuwe vertrouwde handen
Jan van der Stelt, voormalig eigenaar Van der Stelt: “Als ondernemers onder elkaar sparren Dick Burger en ik al tientallen jaren regelmatig aan een van onze keukentafels. Neemt niet weg dat de beslissing om nu echt afstand te nemen niet eenvoudig is geweest. Met het vertrouwen in Dick Burger en de kennis dat Scheybeeck een betrouwbare en sterke onderneming is weet ik dat het voor klanten en medewerkers een positieve stap is om verder te gaan binnen de Scheybeeck-familie. Het is bovendien een kans op verdere groei en ontwikkeling.” Edgar Immink, algemeen directeur, vult aan: “Er zal geen sprake zijn van een koerswijziging, daar is geen enkele reden voor. Zowel medewerkers als relaties kunnen daarvan op aan.

Dick Burger, eigenaar Scheybeeck: “In mijn tienerjaren was Van der Stelt mijn eerste werkgever. Ik volg het bedrijf al jaren op de voet en ben er trots op dat wij dit mooie bedrijf met vakmensen mogen voortzetten.

Over Van der Stelt
Van der Stelt is in ruim 50 jaar uitgegroeid tot een zeer sterke partner in vloeibare meststoffen, tanktransport en stuifbestrijding. Met een zeer complete dienstverlening en vakmanschap bedienen ze agrarische bedrijven, waterschappen, olie -en gaswinningsindustrie en infrabedrijven in heel Nederland. Er werken 60 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Beverwijk.

https://www.vandersteltbv.nl