Skip to main content
Persbericht

Aandelen POL Heteren verkocht aan Scheybeeck

Beverwijk, 28 juni 2022 – Handelsbedrijf in verkeers- en veiligheidsproducten gaat met vertrouwen toekomst tegemoet.

Per 23 juni 2022 hebben Alexander en Arend van de Pol de aandelen in POL Heteren, handelsbedrijf in verkeers- en veiligheidsproducten, verkocht aan Scheybeeck. Met de verkoop aan participatiemaatschappij Scheybeeck, eigenaar van onder meer BUKO Infrasupport, heeft het familiebedrijf een sterke nieuwe eigenaar en is de toekomst van het bedrijf en haar medewerkers voor de lange termijn zeker gesteld. “We hebben in Scheybeeck een aandeelhouder gevonden die thuis is in onze markt en met ambities voor de toekomst de activiteiten gaat voortzetten”, aldus Alexander van de Pol. Voor de zeventig medewerkers veranderen de werkzaamheden niet. Na de verkoop volgt adjunct directeur Ruud van den Bree Alexander van de Pol op als algemeen directeur.

POL heeft zich sinds 1968 ontwikkeld tot een gerenommeerde totaalleverancier met ruim 40.000 verkeers- en veiligheidsproducten in Nederland. De professionele organisatie, het hoge kwaliteitsniveau en het complete assortiment waarmee zij provincies, gemeenten en de grond-, weg-, en waterbouw bedienen heeft de interesse gewekt van Scheybeeck.

Door de overname van POL versterkt Scheybeeck haar portfolio in verkeer en veiligheid. Een markt die Scheybeeck al jarenlang kent: al sinds 1960 bedient de investeerder de bouw, grond-, weg-, en waterbouw en overheid, met als bekendste bedrijfsnaam BUKO. De activiteiten van POL zijn hier een prachtige aanvulling op.

Alexander van de Pol zegt dat Scheybeeck dezelfde kernwaarden heeft POL: “Een hoog kwaliteitsniveau en een sterke servicegerichtheid met focus op de lange termijn. Deze kernwaarden passen ons naadloos. Gecombineerd met het brede netwerk van de nieuwe aandeelhouder maakt deze verkoop een logische stap. Het is een nieuwe fase waarmee verdere groei van POL mogelijk zal zijn.” Ruud van den Bree, algemeen directeur, benadrukt: “De huidige koers wordt voortgezet. Zowel medewerkers als relaties kunnen daarvan op aan.”

Op de foto: v.l.n.r. Arend en Alexander van de Pol (POL) en Dick Burger (Scheybeeck)

Participaties & vastgoed