Skip to main content
Persbericht

Ecorus Home, de Zoncorporatie, Solarminds en Eleena besluiten samen te gaan

Amsterdam, 13 juni 2024 – Zonne-energie specialisten Ecorus Home en de Zoncorporatie en monitoring- en onderhoudsbedrijven Eleena en Solarminds kondigen vandaag aan als één bedrijf verder te gaan. Dit wordt mogelijk gemaakt door familie-investeerder Scheybeeck, die een meerderheidsbelang in de bedrijven neemt. Hoewel de bedrijven voorlopig onafhankelijk blijven opereren, wordt achter de schermen gewerkt aan de opbouw van een nieuwe organisatie. Het huidige management van de bedrijven blijft betrokken.

Gezamenlijke visie
De bedrijven hebben veel raakvlakken en met Scheybeeck een sterke partner aan boord om duurzame oplossingen voor woningcorporaties verder uit te bouwen. “We staan voor een omvangrijke verduurzamingsopgave waarbij schaalgrootte van essentieel belang is om onze opdrachtgevers in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen. De krachtenbundeling van deze vier bedrijven plus het toevoegen van nieuwe aandeelhouder Scheybeeck stelt ons in staat om optimaal te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt en duurzaam te investeren in de verdere groei en ontwikkeling van onze dienstverlening.,” aldus Wouter Speelman van de Zoncorporatie. De huidige aandeelhouders Bauke Bakker, Wil Boots en Edwin Klomp blijven betrokken bij de nieuwe organisatie.

Duurzaamheidspartner
De woningcorporaties waar de bedrijven mee samenwerken profiteren van de schaalvoordelen en verdere professionalisering die deze integratie met zich meebrengt. “Samen zetten we vol energie de volgende stap in onze ambities om dé duurzaamheidspartner van woningcorporaties in Nederland te worden. Niet alleen op het gebied van zonnepanelen, maar uiteindelijk ook met andere oplossingen zoals warmtepompen en batterijen,” zegt Sander van der Laan van Ecorus Home.

Marktleider in de sector
Door de integratie nemen de bedrijven een leidende positie in de markt in. “De afgelopen jaren zijn de bedrijven snel gegroeid op het gebied van onderhoud en monitoring van zonnepanelen. Deze samenwerking stelt ons in staat om deze groei door te zetten en versneld nieuwe monitoringsdiensten aan te bieden. Door te integreren kunnen we verder professionaliseren om zo nog meer woningcorporaties en sociale huurders te kunnen helpen,” verklaart Bart Dijkman van Solarminds.

Op de foto (v.l.n.r.): Wouter Speelman (de Zoncorporatie), Edwin Klomp (de Zoncorporatie & Solarminds), Dick Burger (Scheybeeck), Wil Boots (de Zoncorporatie & Solarminds), Bart Dijkman (de Zoncorporatie & Solarminds), Bauke Bakker (Ecorus Home) en Sander van der Laan (Ecorus Home).

Participaties & vastgoed