Skip to main content
Persbericht

PBT Beveiliging en Telecom groeit verder onder VDK Groep

Heerhugowaard, 14 november 2022 – Scheybeeck verkoopt belang in PBT.

Scheybeeck heeft haar belang in PBT Beveiliging en Telecom verkocht aan de VDK Groep uit Zwolle. Met de verkoop aan de VDK Groep heeft PBT een nieuwe strategische partner waarmee de organisatie verder kan groeien. Marko Post, algemeen directeur van PBT, “Met deze samenwerking behalen we schaalvoordeel, optimaliseren we onze expertise en bundelen we kennis waardoor we integrale security oplossingen kunnen bieden en de klant lokaal en landelijk optimaal kunnen bedienen.” Voor de 162 medewerkers veranderen de werkzaamheden niet.

PBT heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professionele dienstverlener in brand- en beveiligingstechniek, telecommunicatie en smart security management systemen. Onder PBT Beveiliging en Telecom valt ook het bedrijf Hillsafety, gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van inbraakbeveiliging, camerabewaking, brandpreventie en communicatiesystemen. Beide bedrijven behouden hun identiteit en blijven gevestigd in Heerhugowaard, Blaricum en Alphen aan den Rijn. De dagelijkse leiding blijft in handen van algemeen directeur en oprichter Marko Post.

De ruim zestig gespecialiseerde bedrijven binnen de VDK Groep opereren volledig zelfstandig met behoud van eigen merk en identiteit. De bedrijven zijn sterk in installatietechniek, schilderwerk, afbouw & projectinrichting. De diversiteit van de ondernemingen en kennis van de regionale markten is de kracht van de bedrijvengroep. Daarmee kan de VDK Groep opdrachtgevers een totaalconcept vanuit het one-stop-shop principe bieden.

“Voor VDK Groep betekent deze overname een sterke impuls in de schaalgrootte maar zéker ook op het gebied van kennis en ervaring in safety & security,” aldus oprichter en directeur VDK Groep Frans van der Kolk, die erg blij is met deze nieuwste aanwinst voor de bedrijvengroep.

“Met de aansluiting bij de VDK Groep krijgen onze medewerkers ook de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Ik blijf als algemeen directeur van PBT het gezicht voor medewerkers en opdrachtgevers,” aldus Marko Post, algemeen directeur PBT. “Dat bij deze overname de eigen identiteit en cultuur behouden blijft, was voor mij erg belangrijk.”

Participaties & vastgoed