Skip to main content
Persbericht

Technische dienstverlener Facta versterkt landelijke dekking en zet stap naar het buitenland

Marktleider Facta versterkt landelijke dekking en zet stap naar het buitenland

Heerlen/ Aachen, 3 oktober 2023 – Per 3 oktober 2023 zijn Naebers Techniek Heerlen BV en Avantec Antriebs- und Pumpentechnik GmbH verkocht aan branchegenoot Facta Holding BV. Facta is een landelijke speler in service en onderhoud van rotating equipment. Met de overname vergroot Facta haar positie in Zuidoost Nederland en ontstaat er een unieke uitvalsbasis om de Duitse markt te verkennen.

Na de verkoop blijven de bedrijven hun activiteiten voortzetten onder de huidige bedrijfsnamen op de huidige bedrijfslocatie op de grens van Heerlen/Aachen. De afgelopen jaren werkten de branchegenoten al vaker samen. De nieuwe eigenaar is onder de indruk van het vakmanschap van de medewerkers, de portefeuille van mooie opdrachtgevers en de unieke strategische ligging op de grens met Duitsland. Facta zal met deze overname haar achtste vestiging realiseren.

Roger Naebers en Marcel Naebers, voormalig eigenaren Naebers/ Avantec blijven operationeel betrokken bij de organisatie en zijn verheugd over de overname: “Voor de volgende fase in de groei en ontwikkeling van onze bedrijven is schaalgrootte nodig om succesvol te blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat onder de vlag van een gerenommeerde landelijke speler ons bedrijf nieuwe kansen zal benutten om de marktpositie verder uit te bouwen. Daarnaast zijn we trots dat Ginn Naebers per 1 november als nieuwe regiodirecteur de aansturing van de vestiging op zich neemt.”

Jeffrey Schotvanger, eigenaar van Facta: “We zijn ervan overtuigd dat de bedrijven elkaar perfect aanvullen. Met deze krachtenbundeling kunnen we onze gezamenlijke activiteiten verder professionaliseren en onze dienstverlening uitbreiden. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers in Zuidoost Nederland nog beter van dienst zijn bij service en onderhoud van rotating equipment. Bovendien biedt deze nieuwe strategische locatie ons kansen om de eerste stap naar het buitenland te zetten.”

Op de foto (v.l.n.r.): Roger Naebers (Naebers/ Avantec), Marcel Naebers (Naebers/ Avantec), Jeffrey Schotvanger (Facta), Henk van Tuijl (Facta).

Participaties & vastgoed